TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00005 “Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Tiszasason”

MEGVALÓSULT TISZASAS SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSÁNAK FEJLESZTÉSE

Kedvezményezett neve: Tiszasas Községi Önkormányzat

Projekt címe: Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Tiszasason

Szerződött támogatás összege: 36.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Tiszasas Községi Önkormányzat Széchenyi 2020 programból a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében 36 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a település szociális alapszolgáltatásainak fejlesztésére.

A projekt keretében egyrészt a Kossuth u. 5. szám alatti 150 adagos szociális konyha konyhatechnológiai berendezései újultak meg, melynek üzemeltetését a Község Településellátó és Szolgáltató Szervezete látja el. A beruházás másrészről érinti a Fő út 13. szám alatti ingatlanon működő Alkony Gondozási Központ Idősek Klubja és Bentlakásos Otthonát is, mely intézmény számára új eszközök és személygépjármű beszerzése valósult meg.

A tervezett fejlesztés során a szociális étkeztetés, az idősek nappali ellátása és házi gondozásban résztvevők ellátási színvonala jelentősen emelkedett, a szociális alapellátás kényelmesebb és hatékonyabbá vált.

A TOP forrásból megvalósult beruházás további eredménye, hogy a településen új munkahelyeket teremtett, és nagymértékben hozzájárult a Tiszasason élők életminőségének javításához.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.31.

Projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-JN1-2016-00005

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Megszakítás