Oldal kiválasztása

Elhelyezkedés

Tiszasas község a Tisza bal partján, Csongrádtól 19 km-re északra, Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén, a Tiszazugban található. A falutól csupán néhány kilométerre kanyargó festői szépségű Tisza-folyó és ártere a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzet része és igen kedvelt horgászhely. Az egyedül álló fövenyes szabad strandja révén egyre kedveltebb fürdőhely is.

A községi infrastruktúra teljesen kiépült az elmúlt években, erős alapot teremtve ezzel az elkövetkezendő esztendők fejlődésének. Tiszasast, előnyös földrajzi fekvése, könnyű megközelíthetősége, páratlan természeti értékei, és igen kedvező ingatlan árai, méltán tehetik vonzóvá az ide érkező turisták, letelepedni vágyók és befektetők számára. A közeljövő fejlesztési elképzelései között szerepel a Falu-arborétum megvalósítása, illetve a település alatt rejlő termálkincs kiaknázása, amely teljesen új távlatokat nyitna nem csak a község, de az egész Tiszazug jövőjében.

A település Kecskemétről indulva a 44-es főúton könnyen megközelíthető a tiszaugi Tisza-hídon átkelve Csongrád irányába haladva.

Megszakítás