Akadálymentes honlap - Vakok és gyengénlátók számára
   
 
 
Kezdőoldal
 
 
Elérhetőségek
 
 
Önkormányzat
 
 
Képviselők
 
 
Bizottságok
 
 
TITESZ
 
 
Intézmények
 
 
Mozgáskorlátozottak Tiszazugi Egyesülete
 
 
 
 
Iskolánkért az ifjúságért Alapítvány
 
 
 
 
 
 
Vissza a főoldalra
Üdvözöljük honlapunkon
 
 
 

Bemutatkozó


Tiszasas község a Tisza bal partján, Csongrádtól 19 km-re északra, Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén, a Tiszazugban található.  A falutól csupán néhány kilométerre kanyargó festői szépségű Tisza-folyó és ártere a Közép-Tiszai Tájvédelmi Körzet része és igen kedvelt horgászhely. Sőt, az egyedül álló fövenyes szabad strandja révén egyre kedveltebb fürdőhely is.


A településen 1158 fő éli mindennapjait.


Neve valószínűleg a madárnévből keletkezett. Első írásos említése 1348-ból való, bár a régészeti leletek szerint jelentős Árpád-kori település volt itt. Az elmúlt évszázadokban Tiszasas olyan neves személyek birtoka volt, mint Kinizsi Pál, vagy a szolnoki vár kapitánya, Zay Ferenc.


Egyhajós református temploma 1789-ben épült, késő barokk stílusban.


A falu hangulatát meghatározzák a régi, tornácos, módos parasztházak, melyek közül sok épen megmaradt.


A községi infrastruktúra teljesen kiépült az elmúlt években, erős alapot teremtve ezzel az elkövetkezendő esztendők fejlődésének.


Tiszasast, előnyös földrajzi fekvése, könnyű megközelíthetősége, páratlan természeti értékei, és igen kedvező ingatlan árai, méltán tehetik vonzóvá az ide érkező turisták, letelepedni vágyók és befektetők számára.


A közeljövő fejlesztési elképzelései között szerepel a Falu-arborétum megvalósítása, illetve a település alatt rejlő termálkincs kiaknázása, amely teljesen új távlatokat nyitna nem csak a község, de az egész Tiszazug jövőjében.


A település Kecskemétről indulva a 44-es főúton könnyen megközelíthető a tiszaugi Tisza-hídon átkelve Csongrád irányába haladva.